12 augusti 2011

Tex-Mex Enchiladas

Tacos, men ändå inte..
Barnen godkände det här, fast deras rullade jag ihop i bröden innan jag blandade i lök, tomat och chili.
Tex-Mex enchiladas

Ingredienser (4 portioner)
500 g nöt el blandfärs
1 påse tacokryddmix
1 ½ dl vatten
2-3 tomater
1 rödlök
1 liten burk majs
chili efter tycke och smak
8 tortillabröd
2 dl riven ost
chunky salsa

Tillagning
Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna.
Tillsätt tacokryddor och vatten.
Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj och tärna tomaterna.
Skala och finhacka löken.
Finhacka även chilin.
Låt majsen rinna av.
Blanda färsen med tomater, lök och majs.
Fyll tortillabröden med röran och rulla ihop. Lägg i en ungsfast form.
Bred på lite chunky salsa och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.

Till serveringen
Sallad, gurka, majs mm. Eller varför inte guacamole eller en klick gräddfil.

För ännu mindre kolhydrater, ät röran som den är till sallad och uteslut tortillabröden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar