10 september 2011

Brie och baconfyllda köttfärsbiffar

Brie och baconfyllda köttfärsbiffar

Riktigt goda biffar som dessutom funkar perfekt om man äter Gi eller LCHF




Ingredienser för 4 personer

600 gr nötfärs eller blandfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
1 gul lök
Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
Peppar
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon
Brie ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv löken.
Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar.
Forma till biffar.
Platta ut dom ordentligt.
Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar.
Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken,
Lägg i bacon, vitlök, ost, "vik ihop" biffen och platta till den igen.
Bryn hastigt så biffarna får färg.
Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter.

Servera med en god sallad
Och äter man kolhydrater är klyftpotatis eller hasselbackspotatis ett gott tips.

2 kommentarer:

  1. Det här lät verkligen supergott! Kollade in din blogg först idag och blev superinspirerad av dina härliga recept me GI-touch! Inte sista gången gången jag kollar in!! :) Marie

    SvaraRadera
  2. Mumsfillibabba :-)
    Dessa måste jag testa!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera