10 juni 2011

Frozen cheesecake med daim

Till helgens fika kan jag varmt rekomendera den här godingen serverad med färska jordgubbar.

Det här behöver du

300 gram Philadelphiaost
4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 stycken äggvitor
3 1/2 dl grädde
3- 4 dubbel-daim
1/3 pkt digestiv
Serveras med jordgubbar och daimkulor

Gör så här

Smula ner digestiven i formen innan du börjar med smeten.
Vill du ha en ”fast ” botten så smält ner lite smör och arbetat ihop med smulorna innan du pressar ut i formen.
Finhacka sedan daimen.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Rör till sist ner daimen i ägguleblandningen.
Vispa grädden i en skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i daim-smeten.
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tänk på att det är viktigt att använda en ren visp och en ren bunke när du vispar äggvitorna (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter Jag hade en form på 25 cm , och täck med folie och ställ i frysen i minst 6 timmar.
Ta fram en 20-30 innan den ska serveras.

1 kommentar: