6 juni 2011

Choklad cupcakes

Varför inte fira Sveriges nationaldag med en härligt chokladig cupcake?
Det här är riktigt energibomb.

Muffins

4 dl vetemjöl
2 1/2 kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
170 gram smör
400 gram ljust muscovadosocker
4 ägg
3,5 dl filmjölk
24 oreokakor

Dela Oreokakorna i två delar, den halvan med den vita fyllningen på lägger du i botten på varje muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt mot dig. De andra 24 oreokakhalvorna utan vit fyllning spar du till frostingen. Hur många muffins det blir beror ju på hur stora muffinsformar du använder.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser förutom vaniljsockret.
Vispa smöret mjukt och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och se till att allt blandas ordentligt.
Tillsätt sedan äggen ett i taget under fortsatt vispning.
Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med filmjölken och se till att det blir ordentligt blandat utan att överarbeta smeten.
Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter.
Låt dom kallna på bakgaller under bakduk.


Marshmallowsfyllning

225 gr smör
3 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljarom
4,8 dl Marshmallows Fluff (köpt eller hemmagjord)

Blanda samman alla ingredienser till en mjuk fyllning, fyll dina cupcakes med detta

Oreofrosting

4,8 dl grädde
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljarom
6 msk oreokaksmulor, smula dem ordentligt annars fastnar de i spritsen.
Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljarom.
Vänd ner oreokaksmulorna i grädden.
Spritsa på cupcaken och garnera gärna med en halv Oreokaka.

3 kommentarer:

  1. Oj oj - dessa såg ju farligt goda ut!
    Så fina de är :-) Du är duktig du Nina!! :-)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Dessa kommer vi snart försöka oss på här hemma, var ju farligt goda! :)

    SvaraRadera