18 augusti 2011

Hemgjord musli

Gör gör ofta egen musli och ingredienserna brukar bli olika varje gång beroende på vad som finns hemma. Här är receptet jag utgår från.
Men denna gången blev det så här.


Ingredienser

1 päron
1 apelsin, skalet
5 torkade aprikoser
5 torkade plommon
2 msk honung
1 tsk kanel
1 dl blandade nötter/mandel
1 dl melonkärnor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl dinkelflingor
1/2 dl psylliumfrö

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125 grader.
Skär päronet i bitar.
Lägg päron, rivet apelsinskal, torkad frukt, honung, kanel i en mixer och mixa i någon minut.
Lägg massan i en stor skål

2. Lägg mandlar, nötter och hälften av solros- och pumpafrön i mixern och mixa hastigt i några sekunder. Det ska vara grova bitar. Blanda nöthacket och de resterande fröna med massan.

3. Bred ut blandningen och platta till. Sätt in i ugnen i en timme.

4. Sänk värmen till 50 grader och låt stå i 8-10 timmar.
Öppna luckan då och då för att släppa ut fukten.
Vänd gärna och smula sönder "kakan" efter halva tiden så torkar det bättre.
Ta ut plåten och bryt müslin i småbitar. Förvara i en burk med lock.

1 kommentar: