8 september 2011

Gratäng med fläskfilé, mango chutney

Lite vardagslyx måste det finnas tid till.
Här är en riktigt god gratäng som man kan få lite hetta i om man vill.

Gratäng med fläskfilé

Till 4 personer
600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé
1 stor röd paprika, hackad
1 stor gul lökar, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 syrliga äpplen, hackade
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
3 dl riven ost, med smak
Salt
Peppar
Cashewnötter

Gör så här
Putsa filén.
Skär filén i lagom tjocka skivor.
Bryn dom och krydda med salt och peppar.
Bryn lök, äpple och paprika tillsammans.
Blanda samman creme fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg köttet i botten på en ugnsfast form.
Lägg över grönsaksblandningen och strö över den rivna osten.
Slå på såsen.
Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar