19 november 2011


En god och enkel gryta med fläskfilé och champinjoner som passar perfekt för den som äter GI. Välj rätt tillbehör bara.

1 st fläskfilé
2 st paprikor
200 g champinjoner
1 pkt bacon
2 dl crème fraiche
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
0,5 tsk malen chilipeppar


Gör så här
Skär fläskfilén i skivor. 
Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget. 
Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. 
Lägg över dem på ett fat.
Strimla paprika och skiva champinjonerna. 
Stek några minuter.
Häll på crème fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om. 
Lägg på fläskfilé-bitarna och låt puttra ca 10 minuter. 
Rör om då och då.
Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. 
Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. 
Rör om då och då.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar