31 maj 2011

Focaccia med tomat och äpple



Ingredienser

30g jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk akaciehonung
1 tsk havssalt
1/2 dl olivolja
3 klyftor pressad vitlök
1 1/2 dl durumvetemjöl
7 dl vetemjöl
ca 2 dl finrivet äpple

Topping

15 små körsbärstomater
4 kvistar citrontimjan
chiliflagor
1 dl olivolja
havssalt

Gör så här

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt honung, salt och olja.
Rör ordentligt, pressa ner vitlöken.
Blanda de två mjölsorterna och vänd ner i jästblandningen.
Rör tills degen är glatt och blank, vänd ner finrivet äpple.
Lägg degen i en skål smord med olja och låt jäsa i 2 timmar.
Klä en ugnsfast form, ca 30*40 cm, med bakplåtspapper och fördela degen i formen.

Topping.
Halvera tomaterna och tryck ner dem ordentligt i degen. Strö över timjanblad och chiliflagor och häll rikligt med olja över.
Ställ brödet att jäsa på ett varmt ställe i 30 minuter.
Strö över havssalt och grädda brödet i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt brödet svalna lite innan servering.

1 kommentar:

  1. Så gott det ser ut!
    Låter som ni hade en rolig helg på Liseberg :-)

    Kram jenny

    SvaraRadera