14 augusti 2011

Kex / musli / knäckebröd LCHF/GI

De här kexen är jättegoda att smula ner i filen istället för musli.
Funkar även jättebra som "kaka" till kaffet.
Eller varför inte till ostbrickan.
Enkla att göra och riktigt goda. För att inte tala om hur nyttiga de är.
Glöm inte saltet, det är det som är pricken över i:et
Ingredienser:
Kallt vatten
2- 2 1/2 dl linfrön
1 1/2- 2 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl rostade solrosfrön
Flingsalt (efter egen smak och tycke)
Gör så här:
Rör ihop alla frön / kärnor i en bunke och täck med vatten.
Ställ bunken i kylskåpet över natten ( minst 10 timmar )
Ställ ugnen på ca 125 grader.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper och fördela smeten över plåten.
Strö över lite flingsalt och ställ in i ugnen, i ca 1 1/2 – 2 timmar. ( beroende på hur mycket vätska som hälldes upp i bunken)
Öppna då och då ugnsluckan så att den fuktiga luften släpps ut.
När brödet är nästan helt torrt, ta ut det och skär i portionsbitar och vänd dem upp och ner. Nu får de torka från andra sidan återstående av tiden.

Receptet har jag hämtat hos bästaste Jenny.

1 kommentar:

  1. Roligt att du bakat dessa :-)

    Och vad fina de blev :-)

    Kram J

    SvaraRadera