31 augusti 2011

Päron cupcake

Päron i bakverk är såå gott.
Blandar man dessutom i lite xanté så blir det riktigt, riktigt gott.



Ikväll har bakat dessa godingar fyllda med marinerade päronbitar som jag ska ta med mig till jobbet, hoppas de blir uppskattade.


4 1/2dl mjöl
1dl socker
3tsk bakpulver
2ägg
2dl vaniljvisp
125g smör
2st päron
2msk råsocker
4msk päronkonjak (typ Xanté) - Kan bytas ut mot juice eller päronsaft, eller uteslutas.

Skala och kärna ur päronen.
Skär dem i små bitar.
Lägg dem i en skål och tillsätt socker och päronkonjak.
Blanda runt med jämna mellanrum.
Smält smöret, ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt vaniljvispen (ovispad) och äggen i det smälta smöret och vispa samman det.
Häll de blöta ingredienserna i bunken med de torra och rör försiktigt tills allt blandat sig. Häll i päronen och konjaken och blanda samman det.

Smeten räcker till ca 18st normalstora cupcakes.
Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem.
Grädda dem i 190 grader i ca 20 minuter

Frosting

100 g philadelphia ost
50 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk xanté

Om det behövs så micra smöret på låg temperatur en liten stund för att få det mjukt men inte rinnande.
Blanda alla ingredienser och ställ en stund i kylen.
Kan göras dagen innan eftersom den håller ett tag i kylskåpet i en lufttät behållare.
Innan spritsning, plocka fram den och låt den bli rumstempererad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar