Nu är vi hemma i vardagen igen efter en helt fantastisk semester.
Det är det skördetid och det känns som att hösten kanske kan vara lite på gång, vad härligt.
Det är säsong för bl.a vitkål som är så gott och därför byter jag ut pastan mot stekt vitkål idag.
LCHF-köttfärssås med stekt vitkål
Ingredienser (4 portioner)
600-700 g blandfärs
1 gul lök
1 paket bacon
1-2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2-5 skivade färska champinjoner
1 ½ dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
Stekt vitkål
smör
½ litet huvud vitkål
Tillagning
Stek baconen och skär sen i strimlor.
Stek den skivade svampen.
Grovhacka och stek löken i smör.
Stek köttfärsen och finfördela den under tiden.
Tillsätt kryddorna och rör om.
Blanda i de övriga ingredienserna.
Skär vitkålen i strimlor och stek den i mycket smör.
Smart att byta ut pasta mot stekt vitkål :)
SvaraRaderaGott också. / Jenny