29 mars 2011

Kyckling med bacon och paprika

Gjorde den här härliga grytan igår.
Jättegod och passar bra för oss som kör GI el LCHF.



För 3-4 port

ca 600g kyckling filé
2 paprikor
5-6 champinjoner
1 pkt bacon
3 dl crème fraiche
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
0,5-1 tsk malen chilipeppar
ev sambal oelek

Gör så här

Skär kycklingen i bitar, stek dem så de får en fin stekyta, och nästan blir genomstekta.
Lägg över dem på ett fat.

Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek några minuter.

Häll på crème fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om. Lägg på kyckling bitarna och låt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av och tillsätt ev sambal oelek.

Klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då.

Servera med en härlig grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar