20 mars 2011

Tiramisu på vårt sätt


Idag har jag förgyllt vår dag med en underbar Tiramisu som jag gjort med Xanté istället för Marsalavin. Och som chokladälskare tillsätte jag lite mörk choklad också.

Vill utfärda en varning dock.
SMAKA INTE PÅ MASCARPONEKRÄMEN
för då kommer det inte bli något kvar, den är så vansinnigt god.

Till 6 portioner

3 st Ägg
55g Socker (knappt 3/4 dl)
250g Mascarponeost
5cl Xanté
1,25 dl Kaffe, varmt och starkt
15st Savoiardikex
100g mörk choklad
2 msk kakao


Tillagning

Vispa äggulor och socker poröst.
Tillsätt mascarponen och arbeta in den.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.

Blanda likör och kaffe.
Doppa kexen ganska snabbt i kaffet och lägg dem sedan på botten av en serveringsform eller i sex portionsskålar.

Smält chokladen.
Täck kexen med mascarponekrämen och bred på ett tunt lager smält choklad.
Upprepa med en likadan omgång till.

Täck formen eller skålarna med plastfolie och låt tiramisun stå i kylskåp i minst 5 timmar, gärna över natten

Sikta över kakaopulver strax före serveringen.

Underbart gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar