15 mars 2011

Tomatkyckling

Det låter inget vidare kan jag själv erkänna.
Men det är faktiskt jättegott.
Enkelt och festligt, perfekt för att lyfta en vanlig tisdag.
Äter du GI el LCHF passar det utmärkt, om du bara väljer bort potatisen.





För 4 stora portioner

4 kycklingfiléer
8 tomater
4 stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja 1 msk smör
Salt, svartpeppar ur kvarn
Färska basilikablad

Dela tomaterna i halvor och skär bort kvistfästena. Dela varje halva i 3-6 bitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Ställ allt åt sidan.

Värm en stekpanna, i med olja och lite smör.
Bryn kycklingfiléerna på ganska stark värme, ca 3 min på varje sida så att köttet får fin yta. Salta & peppra.
Lägg i hackad vitlök och låt den steka med vid sidan om kycklingen i högst 1/2 minut.
Lägg sedan i de grovt skurna tomaterna och låt allt puttra under lock ca 5 minuter. Ta av locket och låt puttra ca 12 minuter till. Vänd filéerna efter halva tiden.
Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Strö över basilika.

Till detta serverade jag potatis och morot som klyftats och ugnsbakats med massor av olivolja och flingsalt.
Och en stor fräsch grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar