30 mars 2011

Frittata

Snabb, god och enkel vardags mat = Frittata
Det är en paj utan pajdeg kan man säga, perfekt för oss som gillar GI/LCHF
400g Nötfärs
1 rödlök
2 röda paprikor
4 ägg
4 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 kruka Timjan
1/2 dl olivolja till stekning
salt
peppar

Sätt ugnen på 175°C.
Skala och skiva rödlök.
Strimla paprikan.
Finhacka timjan.

Fräs rödlök, paprika och timjan i olja tills det har mjuknat.
Tillsätt färsen, salta och peppra.
Stek till färsen har fått färg.

Lägg färs och paprikablandning i en ugnsfast form.

Vispa ägg, grädde och sambal.
Slå i formen.

Grädda cirka 20 minuter.

Servera en fräsch sallad till detta. Förslagsvis med fetaost och oliver.

Jag använde blandfärs istället för nötfärs och det blev en aning flåttigt för ögat, men det smakade bra.


Tyvärr har min dator ätit upp fotot jag tog på hela pajen, så ni får hålla till godo med det andra.

2 kommentarer: