30 april 2011

Färsbiff med fetaost soltorkade tomater och oliver

Oj oj oj, vad gott det här var. Gjorde järpar och hackade ner lite godsaker i och det blev verkligen gott.

Om man bara byter ut el tar bort ströbrödet så är det GI vänligt också.
Jag brukar göra ganska mycket när jag lagar mat, biffar el järpar är ju perfekt att stoppa i matlådan.

För ca 15 st..

Ingredienser

800 g bland- el nötfärs
1 1/4 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 gul lök
salt och malen vitpeppar
2 ägg
1 dl soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
2 tomater
ca 60 g fetaost

Gör så här

Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter.
Hacka löken fint och fräs den.
Arbeta in saltet i färsen.
Hacka oliver och soltorkade tomater.
Blanda färsen med ströbröd, mölk, ägg, lök och de soltorkade tomaterna.
Vänd ner oliverna sist.

Sätt ugnen på 275°.
Forma färsen till jämna biffar el järpar.
Bryn dem på medelvärme och lägg i en ugnssäker form.

Skiva tomaten och lägg på biffarna och strö över fetaosten.
Gratinera det hela i ugnen i 15 minuter.

Servera med en god sallad el kanske med potatis och tex broccoli


MUMS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar