23 april 2011

Lime & Chili gryta

Här kommer receptet på supergoda Lime/chili grytan
3-4 port

500g fläskfilé
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl créme fraiche
2 msk kalvfond
1/2-1 tsk sambal oelek
1 tsk äkta soya
1 msk honung
saft av 1 lime

Gör så här:
Skär köttet i skivor.
Bryn i smör och salta.

Pressa limen och rör ihop saften med vatten, créme fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung.
Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.

Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.

Servera med ris eller ugnsstekt potatis och t.ex stekta grönsaker, goda grönsaker hittar du recept på HÄR
Som vanligt, äter ni GI - hoppa över potatis/ris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar