2 april 2011

Hembakad pizza

Alla fick göra sin egen pizza och det var mycket lyckat.
Barnen åt med glädje den pizza som de själva fått göra.
Jag valde att lägga kyckling, vitlöksost, paprika, oliver, lök, ost och den obligatoriska chilin på min.
GOTT!!

Barnen gjorde med skinka, kyckling och ost

Maken föredrar med köttfärs, tomat och ost

Öl till pizzan i all ära, men vi gillar rödvin och det här passar bra till salt mat.
Montepulciano d'Abruzzo Bianchi (nr 7126)
Kryddig, något bränd smak med inslag av körsbär, färska örter och lakrits.
61kr/flaska

Ska man göra många små pizzor istället för en stor så krävs en större deg.
Den här räckte till 6 nästan tallriks stora pizzor.

50g jäst ( 1 pkt)
5 dl ljummet vatten
4 msk olja
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
Tillsätt olja, salt och mjöl, arbeta ihop till en deg och låt vila under bakduk i 1 timme innan du kavlar ut till pizzor.

Tips på fyllningar.

Taccofärs
tomat
chili
ost

kyckling, stekt med salt och chilikrydda
banan
vitlöksost/färskost
mozzarella
oliver
jalapeno
paprika
tomat
färsk chili
lök/rödlök
ost

skinka
tomat
ost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar