28 juni 2011

Festlig kyckling gratäng

Den här rätten gör vi ganska ofta hemma.
Festlig, men ändå enkel.

Du behöver
4-5 kycklingfiléer
500g bandspagetti, kokas
2 paprikor, skivad eller hackad
riven ost

Sås
3 msk smör
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk curry
1 msk mjöl
3 dl grädde
1 tsk soja
1 krm salt
1-2 krm grillkrydda
3 dl kycklingbuljong

Gör så här

Skär kycklingen i skivor och stek med salt och grillkrydda eller peppar.
Koka spagetti enligt anvisning och slå av vattnet.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt curry och paprikapulver, fräs en stund.
Strö över mjöl, blanda ner grädde, soja och buljong, låt sjuda upp under vispning. Krydda med salt och grillkydda.

Blanda ner kyckling och paprika, koka såsen i 5 min.
Smörj en ugnsform, slå i spagettin, häll såsen över, rör gärna om lite.
Strö över riven ost och gratinera i ugn 220 grader i 20 minuter tills den fått fin färg.
Om alla ingredienserna är varma redan innan så går det fortare.
Smaklig måltid, lite sallad eller gurka och ett glas rött sen har ni en riktigt trevlig middag.

Denna gången drack vi ett ekoligiskt rödvin till.
Il nostro Ett rött ekologiskt vin som passar till kyckling, perfekt.


Fruktig, aningen bränd smak med inslag av mörka bär, färska örter och lakrits.
Endast 55kr / flaska - och prisvärt

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! :-)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Ja det var en riktig bamse :D Kommer massor med gubbar på de få plantor som sattes så det är verkligen kul! :))

    SvaraRadera