Nu är vi hemma igen med återladdade batterier efter en härlig och avkopplande långhelg.
Här kommer receptet på den supergoda cheesecaken som vi åt på midsommar. Receptet är hittat hos Matklubben.se
Ingredienser
Botten
100 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 ägg
Fyllning
7 passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarm
2 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 ½ dl jordgubbar, mosade
Garnering:
Riven mörk choklad eller jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smöret och äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
Låt kakan svalna helt, men ta den inte ur formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.
Mixa dem och sila dem genom en sil. Spara saften.
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaften och jordgubbarna.
Häll smeten över botten. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Gärna över natten.
Ta fram den 15-20 minuter innan servering och garnera med riven choklad eller jordgubbar.
Det både låter gott och ser riktigt mumsigt ut :-)
SvaraRaderaLåter som ni haft en riktigt toppen helg.
Kram Jenny