Nu är det äntligen dags att resa bort igen, i eftermiddag bär det av.
Det ska bli så skönt. Denna gången är det bl.a Falkängen som kommer att få sig ett besök. Jättehärligt ställe med massor av trevliga hantverksbodar. Vi hoppas kunna få oss ett par varv runt midsommarstången där också, utan regn.
För er som stannar hemma i midsommar.
Varför inte prova att baka dessa härliga sommar muffins!
Ni som får oss som gäster... Ni behöver inte baka, för dessa följer med oss till er eftersom att jag har fryst in dem i burken som ni glömde här senast..:-D
Riktigt goda muffins, härligt saftiga av rabarber i mitten och gott "smul" ovanpå.
ca 12 st
Kanel och hasselnötssmul
3/4 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 dl strösocker
3/4 dl hasselnötter
60 g smör & rapsolja
Muffinsmet
100 g smör och rapsolja
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
1 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
2 1/2 dl vetemöl
1/2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
275 g rabarber (+ 1/2 dl florsocker)
Gör så här
Gör kanel och hasselnötssmulet först i mixern.
Häll mjöl, kanel, socker och hasselnötter i mixern och kör några sekunder så att nötterna blir grov hackade.
Blanda smör med mjöl/nöt blandning till en grovgrynig massa.
Låt stå i kylen under tiden muffinssmeten görs iordning.
Skölj och ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg den i en skål och strö över florsockret.
Rör smör och socker ljust och poröst.
Tillsätt ägget och rör ytterligare en stund.
Rör ner yoghurten.
Sikta ned de torra ingredienserna för sig och blanda hastigt ned dem i smeten.
Häll upp smeten i formarna. Använd gärna muffinsplåt eller riktigt stadiga formar.
Tryck ned rabarbern tätt i smeten (det ska vara proppat med rabarber!)
Låt stå och vila i kylen ett tag / från en halvtimme till flera timmar.
Sätt under tiden ugnen på 180 grader
Toppa med nötblandningen och grädda i 20 minuter.
Önskar er alla en trevlig midsommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar