2 maj 2011

Baconlindat potatismos

Godmorgon godmorgon.
Här är man uppe i ottan inför en ny arbetsvecka.
Går ju ändå ann att åka till jobbet när man haft en så bra helg.

I går kväll har vi gäster och det stod grillad entrecote på menyn.
Till detta servarade vi baconlindat potatismos. Verkligen jättegott.



Till 4 pers behöver du

10 potatisar
1 buljongtärning
2dl grädde el gräddmjölk
1/2 tsk sambal oelek
salt & peppar
20g smör
2 pkt bacon

Koka potatisen med en buljongtärning.
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll av vattnet, mossa potatisen lite lätt och lägg i en stor klick smör (ca 20g)
Tillsätt ca 2 dl grädde (blir moset för fast, tillsätt lite mjölk el mer grädde)
1/2 tsk sambal oelek
salt & peppar efter smak
och vispa till ett fluffigt mos.

Lägg 3 bacon skivor i en ugnsfast form och lägg en rejäl klick mos på, vik över baconen så att det blir ett litet paket. Tänk på att baconen krymper i ugnen, vira inte för hårt utan lägg bara omlott över.
Moset räcker till ca 4-6 paket.
Gratinera i ugnen i ca 10 min till baconen är färdiga.


Till detta hade vi Campolieti Ripasso (nr 6792) 95kr/flaska
Ett Italienskt vin.
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, torkade tranbär, choklad och vanilj.

Ett mycket gott vin, men kanske inte perfekt till just denna maten.

2 kommentarer:

  1. vilket bra tips med moset :)

    SvaraRadera
  2. Oj, detta skulle mina barn älska. Moset alltså ;-)
    Vinet tycker jag är jättegott.

    SvaraRadera