Godmorgon godmorgon.
Här är man uppe i ottan inför en ny arbetsvecka.
Går ju ändå ann att åka till jobbet när man haft en så bra helg.
I går kväll har vi gäster och det stod grillad entrecote på menyn.
Till detta servarade vi baconlindat potatismos. Verkligen jättegott.
Till 4 pers behöver du
10 potatisar
1 buljongtärning
2dl grädde el gräddmjölk
1/2 tsk sambal oelek
salt & peppar
20g smör
2 pkt bacon
Koka potatisen med en buljongtärning.
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll av vattnet, mossa potatisen lite lätt och lägg i en stor klick smör (ca 20g)
Tillsätt ca 2 dl grädde (blir moset för fast, tillsätt lite mjölk el mer grädde)
1/2 tsk sambal oelek
salt & peppar efter smak
och vispa till ett fluffigt mos.
Lägg 3 bacon skivor i en ugnsfast form och lägg en rejäl klick mos på, vik över baconen så att det blir ett litet paket. Tänk på att baconen krymper i ugnen, vira inte för hårt utan lägg bara omlott över.
Moset räcker till ca 4-6 paket.
Gratinera i ugnen i ca 10 min till baconen är färdiga.
Till detta hade vi Campolieti Ripasso (nr 6792) 95kr/flaska
Ett Italienskt vin.
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, torkade tranbär, choklad och vanilj.
Ett mycket gott vin, men kanske inte perfekt till just denna maten.
vilket bra tips med moset :)
SvaraRaderaOj, detta skulle mina barn älska. Moset alltså ;-)
SvaraRaderaVinet tycker jag är jättegott.