24 maj 2011

Bröd med Jalapeño och Pepperoni

Riktigt starka bröd, jättegoda för oss som gillar lite styrka.


Ingredienser

215 g jalapeño, inlagd
ca 10 stycken inlagd pepperoni
50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 dl riven ost
1 msk strösocker
2 tsk salt
13.5 dl vetemjöl
2.5 dl durumvetemjöl

Pensling
matolja

Garnering
Ost och flingsalt

Låt jalapenon och pepperonin rinna av, hacka den.
Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig. Rör i mjölet, oljan och jalapenjon & pepperonin, ost, socker och saltet.
Arbeta sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
Smörj med rikligt ned matolja i en långpanna. Platta ut degen och dela den i lagom stora brytdelar.
Pensla med olja och strö över flingsaltet och osten. Picka sedan brödet med en gaffel.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Sedan ska det in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Låt svala på ett galler innan brödet bryts.

(Det går jättebra att minska på mjölet 2 dl men då kan man inte dela dem innan ugnen utan man får skära dem med kniv efteråt istället. Blir saftiga och goda.)

Det här goda receptet har jag hittat hos Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar