6 maj 2011

Snabba lasangen

Ställa sig och göra lasange efter en lång och tung arbetsdag?
Don´t think so... säger nog de flesta.
Men här kommer receptet på en förhållandevis snabb lasange.

8 port

800g nöt- el blandfärs
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (a´400g)
2 grönsaksbuljontärningar
2 paket kelda ostsås (a´ 4dl)
ca 15 lasangeplattor
ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka all lök.
Bryn färsen i smör coh tillsätt löken och låt fräsa med.
Rör ner tomatkross, smulad buljongtärning och ostsås.
Låt såsen koka någon minut.
Varva sås och lasangeplattor i en stor smord form.

Jag har skördat säsongens första chili idag, så de har jag hackat och strött ut över ena sidan av lasangen. (Barnen äter helst utan chili.)

Strö sen över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Vill du att det ska gå ännu snabbare så använder du färska lasangeplattor och då gräddas lasangen på halva tiden.


Ett billigt rödvin tyckte vi lät bra till lasange. Men vi gick på en nit den här gången tyvärr.
Nej tack!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar