23 maj 2011

Goda grillade karibiska fläskfiléstubbar

Helgen som gick var det inget undantag, utan grillen åkte fram som den ska på helgen.
Dessa små fläskfilé stubbar får en god, lite söt smak



Ingredienser

Till 4 portioner
2 st fläskfilé

Marinad:
1 dl mörk rom
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl ananasjuice
Saften av 1 lime
1 tsk honung
1 tsk nymald svartpeppar
1 knivsudd kryddnejlika
1 knivsudd cayennepeppar
1 tsk havssalt

Gör så här
Rensa bort hinnor och eventuella senor från fläskfilén. Den i 3-4 cm långa stubbar.
Vispa ingredienserna till marianden.
Blanda fläskfilé och marinad väl i en plastpåse. Låt vila i minst 30 minuter.
Grilla tills köttet är genomstekt, ca 5 minuter per sida. Servera genast.

Eftersom solen sken när jag var på systemet senast så blev det en flaska rosé.
God fruktig smak. Men som jag anade redan innan...fel vin till maten.
Men det ska provas igen, kanske till grillad lax nästa gång.

La Pluma
Ett krav märkt vin för 79kr /flaska

1 kommentar: