3 maj 2011

Fylld kycklingfilé, mozzarella och tomat

Idag blev det kyckling, det här är riktigt gott.
Snabbt och enkelt är det också


Till 4 port

4 kycklingfiléer
ca 20 blad färsk babyspenat
1 tomat
125g mozzarella
färsk basilika
salt & peppar, örtsalt

Sätt ugnen på 200 grader
Skiva tomat och mozzarella
Skär ett snitt i kycklingen
Stoppa i spenat, tomat, mozzarella och basilika. Salta och peppra

Lägg kycklingen i en ugnsfast form
På med lite örtsalt, ser trevligt ut
Slå på lite saltat vatten i botten på formen
Ställ i ugnen ca 20 minuter
Byt till grill de sista 5 minuterna för att få färg

Mina barn älskar sås gjort på kycklingsky.

Då gör jag såhär.
Sila skyn ner i en gryta, tillsätt ev lite vatten om det är för lite sky.
Häll i någon msk kycklingfond, smaka dig fram
ca 1 dl creme fraiche
låt småputtra en stund
och red sedan av med lite maizenamjöl.
Superenkelt och supergott

Servera med en god sallad och ev potatis, pasta el ris

3 kommentarer:

  1. En maträtt precis i min smak.
    Guud så gott det ser ut :-)

    / Jenny

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med Jenny. Helt i min smak! Så gott!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att ni gillar :-)
    Hoppas ni provar receptet och gillar resultatet också :-)

    SvaraRadera