5 maj 2011

Chokladbiscotti

Idag ska mina jobbarkompisar få gotta sig över dessa på kafferasten!
Ingredienser

100g smör
2 dl socker
3 ägg
150 g mörk choklad
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 1/2 dl skållad och skalad mandel
ca 200g choklad till topping

Gör så här
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda i den smälta chokladen.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät smet.
Rulla ut degen till tre längder och lägg dem på en smord el bakpappers klädd plåt.
Grädda i 175 grader, ca 15 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Smält chokladen i en skål över vattenad.
Doppa halva biscottin.
Låt chokladen stelna och ringla över lite smält choklad som granering.

1 kommentar:

  1. Lyllos dina jobbarkompisar!
    De där Chokladbiscottisarna ser riktigt goda ut! :-)

    / Jenny

    SvaraRadera