18 maj 2011

Rabarber och jordgubbs paj

En härlig paj med smak av försommar.

Ingredienser

100 g smör
3 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn

Fyllning

400 g rabarber
0.5 l skivade jordgubbar
1.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl

Gör så här

Smält smöret.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Skiva rabarbern tunt.
Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
Bred ut fyllningen i en form.
Strö över smuldegen.
Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter.

Servera med lättvispad grädde, glass eller en god vaniljvisp.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad sugen jag blir : )
    Har precis varit o köpt jordgubbar. Detta måste jag testa, ser supersmarrigt ut.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. En favorit som går i repris här hemma fast med blandade bär.

    SvaraRadera